Spaghetti ze szpinakiem i orzechami jak ugotować spaghetti |
Penne z leśnymi grzybami Składniki: * 50 dag makaronu penne * 30 dag dowolnych leśnych grzybów * 8 pomidorów * 3 łyżki masła * kilka listków świeżej bazylii * sól * świeżo zmielony czarny pieprz * starty parmezan Sposób przygotowania: Grzyby pokrój na kawałki. Pomidory sparz i obierz ze skórki, a potem posiekaj w kostkę. Na dużej patelni rozpuść masło, dodaj grzyby i duś kilka minut. Podaj posiekane pomidory i duś do czasu aż pomidory się rozgotują. W międzyczasie makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody; odcedź. Sos dopraw solą i pieprzem. Dodaj ugotowany makaron, dokładnie wymieszaj. Posyp listkami bazylii i parmezanem. |