Spaghetti ze szpinakiem i orzechami
jak ugotować spaghetti
Penne z leśnymi grzybami

Składniki:

* 50 dag makaronu penne
* 30 dag dowolnych leśnych grzybów
* 8 pomidorów
* 3 łyżki masła
* kilka listków świeżej bazylii
* sól
* świeżo zmielony czarny pieprz
* starty parmezan

Sposób przygotowania:

Grzyby pokrój na kawałki. Pomidory sparz i obierz ze skórki, a potem posiekaj w kostkę.

Na dużej patelni rozpuść masło, dodaj grzyby i duś kilka minut. Podaj posiekane pomidory i duś do czasu aż pomidory się rozgotują.

W międzyczasie makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody; odcedź. Sos dopraw solą i pieprzem. Dodaj ugotowany makaron, dokładnie wymieszaj. Posyp listkami bazylii i parmezanem.


  PRZEJDŹ NA FORUM